Wijnetiket - Wijnetiketten van Mouton Rothschild

TOP WIJNEN TEGEN SCHERPE PRIJZEN MORGEN IN HUIS!





Serveertemperatuur wijn


Wijn warmt afhankelijk van de dikte van het glas, de temperatuur van de omgeving en de manier van vasthouden vaak snel op. Des te verfijnder de witte wijn des te hoger de serveertemperatuur mag zijn. Een rode wijn met veel tannines kunt u warmer serveren dan een rode wijn met weinig tannines. In het algemeen kunt u de wijn beter iets te koud dan iets te warm serveren. Warme wijn geeft veel alcohol af in de smaak en de geur.

Serveertemperaturen van rode wijn

  • Frisse, fruitige, lichte en soepele wijnen: 14-16 °C
  • Volle, kruidige, vrij complexe wijnen: 16-18 °C
  • Krachtige, geconcentreerde, robuuste wijnen: 16-18 °C
  • Weelderige, zoete rode wijnen: 16-18 °C

Serveertemperaturen van witte wijn

  • Fruitige, frisse, halfdroge witte wijnen: 7-9 °C
  • Champagne en mousserende wijnen: 8-10 °C
  • Frisse, lichte, fruitige, droge witte wijnen: 8-10 °C
  • Rose wijnen: 8-10 °C
  • Weelderige, zoete witte wijnen: 10-12 °C
  • Volle, aromatische, droge witte wijnen: 10-12 °C
  • Zeer volle, complexe, droge witte wijnen: 12 °C

Hoelang moet ik koelen voor de juiste temperatuur

  • 4 uur koelen: 7 °C
  • 3 uur koelen: 8-10 °C
  • 2 uur koelen: 10-12 °C
  • 1,5 uur koelen: 12 °C
  • 1 uur koelen: 14-16 °C

Lees meer interessante wijninformatie

Altijd al eens willen weten hoelang u een fles wijn kunt bewaren? Lees meer over de houdbaarheid van wijnen